Yulafın vücudumuza faydaları nelerdir

Yulafın vücudumuza faydaları nelerdir

Yulafın vücudumuza faydaları nelerdir, yulaf nedir, faydaları nelerdir, yetişme yerleri ve kullanım alanlarıyla ilgili dolu dolu bu yazımızı mutlaka okuyun. Aşağıda konuyla ilgili güzel bir videoda hazırladık mutlaka izleyin.

Yulaf nedir?

Yulaf hepimizin bildiği bir tahıl. Bilimsel adı Avena sativa’dır. Peki tüm faydalarını hepimiz biliyor muyuz? Elbette hayır. İşte bu videoda bir çoğumuzun faydasını bilmediği bu güzel tahıl hakkında çok güzel bilgiler paylaşacağız.
Yulaf asırlardan bu yana kullanılan, tarihin eski devirlerinden beri insanların tükettiği bir bitki. Çok besleyici ve sağlıklıdır.


Glüten içermeyen yulaf vücut için çok önemli vitamin, mineral, lif ve antioksidanları barındırır. İçeriğinde bakır, çinko, selenyum, tiamin ve niasin, protein ve bol miktarda lif bulunmaktadır. Araştırmalar yulaf ve yulaf ezmesinin sağlığa birçok faydasının olduğunu göstermektedir.

Yulaf kilo verme, kan şekeri seviyelerini dengeleme, kötü kolesterolü düşürme ve kalp hastalıkları riskini azaltma konusunda önemli bir etkiye sahiptir. Yulaf marketlerde ezilmiş halde satılır. Kahvaltılar için sütle pişirilir ve yumuşatılır. Kuru meyvelerle karıştırılarak tüketilir. Atıştırmalık ürünlerde, keklerde, browni ve fırın ürünlerinde kullanılır.

Yulafın zengin bir besin içeriği vardır.

Yulaf güçlü bir karbonhidrat ve lif kaynağıdır; beta-glukan lifler açısından önemli bir kaynaktır. Ayrıca diğer tahıllara göre çok daha fazla protein ve yağ içerir. Yulaf vitamin, mineral ve bitkisel antioksidan bileşenler açısından da zengindir. Daha düşük oranlarda kalsiyum, potasyum, b6 vitamini (pridoksin) ve b3 vitamini (niasin) içermektedir.

Yulafın vücudumuza faydaları nelerdir

Yulaf yenilebilecek en iyi tahıllardan biridir.
Antioksidan Açısından Güçlü Bir Tahıldır
Yulafta Beta-Glukan Adı Verilen Lif Miktarı Fazladır
Yulaf, içerisinde beta-glukan adı verilen çözünür lif bulundurur. Beta-glukan bağırsaklar içerisinde, suda eriyerek yapışkan jel benzeri bir kıvam alır.

Beta-glukanın faydaları arasında:

Kötü kolesterol (LDL) ve total kolesterolü düşürmek,
İnsülin hassasiyetini dengelemek ve kan şekeri seviyelerini düşürmek,
Tokluk hissini arttırmak,
Sindirim yolu üzerinde bakteri miktarını arttırmak bulunmaktadır
Yulaf kolesterol seviyelerini düşürebilir ve LDL kolesterolün vücuda zarar vermesini engelleyebilir.

Kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.
Yulaf Kan Şekeri Seviyesini dengeler.
Tip2 diyabete iyi gelir.

Yulaf Kuvvetli Tokluk Hissi Verir ve Kilo Vermeye Yardımcı Olur.
Yulaf ezmesini süt ile 5 dakika pişirerek yulaf lapası yapıp içine kuru meyveler ilave ederek güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Bu tür bir kahvaltı tabağı hem uzun süre tok tutar hemde çok lezzetlidir.

Cilt Bakımı İçin Yulaf Kullanılabilir.
Sütle yumuşatılan yulaf egzamalı bölgeye sürüldüğünde egzamanın iyileşmesine yardımcı olur. Cilt bakım kremi yapan firmalar yulafı cilt bakım kremlerinde kullanmıştır.

Çocukluk Astımı Riskini Azaltır.
Çocuklardaki ses kısılması, öksürük ve benzeri durumlarda altı aylıktan önceki bebeklere suyla haşlanmış yumuşatılmış yulaf lapası verilmesi öksürük, ses kısılması ve hırıltılarına iyi gelir.

Yulaf bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kronik yorgunluğu alır.
Bebek beslenmesinde çok faydalıdır.

Altı ayı doldurmamış bebeklere yulaf lapası verilebilir.

Yulaf cilt sağlığına iyi gelir.
Yulaf saç sağlığına iyi gelir.

Doğal cilt bakım malzemesi yulaf,

1 su bardağı suya yarım su bardağı yulaf ezmesi ilave edip devamlı karıştırarak pişirin. Oluşan lapa ılıdıktan sonra saçınıza ve yüzünüze maske yapın. Kuruduktan sonra yıkayın ve durulayın. Zaman içinde saç sorunlarından ve cilt sorunlarından kurtulduğunuzu fark edeceksiniz. Sadece cildinize yada sadece saçınıza kullanabilirsiniz.
Egzamalı cildinize aynı lapayı kullanırken içine bir miktar bal ilave edebilirsiniz.

Yulaf Sindirimi Rahatlatarak Kabızlığın Giderilmesine Yardımcı Olur.
Yaşınız ne olursa olsun yulaf tüketmek bağırsaklarınızı rahatlatır.
Yulaf sayesinde vücudunuzun ihtiyacı olan lifi, enerji veren karbonhidratları, proteini alabilirsiniz. Hem zinde hemde tok hissedebilirsiniz.
Kahvaltılık yulaf tabağı tarifimi de sizlerle paylaşmak isterim.

Kahvaltılık yulaf ezmesi tarifi,

Sabahları 1 su bardağı süte, 1 çay bardağı yulaf ezmesi ilave edin. Yavaş yavaş karıştırarak 4-5 dakika kaynatıp kapatın. İçine kuru üzüm, kuru kayısı, tarçın, dövülmüş ceviz veya fındık ilave ederek karıştırın. Her öğünde bu şekilde bir kase hazırlayıp tükettiğinizde hem uzun süre tok kaldığınızı hemde daha sağlıklı hissettiğinizi göreceksiniz.

Yulaf lapasını taze meyvelerle blender yardımıyla çekip smoothie yapıp ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Özellikle sıcak yaz günlerinde hem doyurucu hemde serinletici olacaktır.
Yulafın birbirinden güzel faydalarını sizlere aktardım. Sizin bildiğiniz özellikleri varsa lütfen yorumlar bölümünde bize yazın. Kanalıma abone olmayı ve zil ikonuna tıklamayı unutmayın. Sağlık şifa huzur dolu bir hayat diliyorum. Sevgilerimle.

Şifacı tv kanalına abone olmak için tıklayın.

Kadınca blogdaki tüm yazıları görmek için tıklayın.

yemektarifleri.link site ana sayfasına gitmek için tıklayın.

Ne kadar beğendiniz?

hakkında yonetim

Evimin Yemekleri youtube kanalı ve www.yemektarifleri.link kişisel kanallarının sahibiyim. Hobi olarak yemek tarifleri hakkında videolar çekiyor, yazılar yazıyorum. Sağlık, güzellik, bilim, kültür, mutfak ip uçları hakkındaki tecrübelerimi ve bilgilerimi blog sayfamda yazıyorum. Ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.

Yazarın Diğer Tarifleri

Yalancı baklava tarifi

Yalancı Baklava Tarifi

Yalancı baklava tarifi Yalancı baklava tarifi, lezzeti baklava ile birebir aynı ama baklava açma zahmetinde …