Annesayfa / Kadınca / Shea Yağının Faydaları

Shea Yağının Faydaları

Shea Yağının Faydaları

Shea Yağının Faydaları, shea yağı nedir, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Bugünkü yazımızda bir çoğumuzun adını bilmediğimiz bu güzel bitkinin birçok faydası var.

Shea Yağı (Karite Yağı),

Organik shea yağı latince adı vitellaria paradoxa olan shea bitkisinden elde edilen sabit bir yağdır. Türkiye’de karite yağı olarak da tanınır. Stearik asit, oleik asit(omega 9) linoleik asit (omega 6) ihtiva eder. Ayrıca içerdiği E vitamini sayesinde saç ve cilt üzerindeki sayısız faydaları ile kozmetik endüstrisinin gözbebeği olma yolundadır. Cildi hava koşullarının ve ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korur. Ciltteki yaraları ve çatlakları onarır. Anti-aging etkisi mevcuttur. Kırışıklık karşıtı bir üründür. Egzama, cilt alerjileri ve böcek ısırmaları tedavilerinde yardımcı olarak kullanılabilir. Organik olanını bularak kullanırsanız kazandığınız faydası artacaktır.

Shea Yağının Faydaları
Shea Yağının Faydaları

Her geçen gün büyüyen ailemize katılmak için sosyal medya hesaplarımı, youtube kanalımı abone olarak takip edebilirsiniz. ( Ederseniz sevinirim 🙂  ) Sevgilerimle…

Kadınca Bloğumuz

Youtube Kanalımız https://www.youtube.com/channel/UCB2h4d1xejb4kfYtgRs2o9w

https://www.eviminyemekleri.com/

https://www.facebook.com/eviminyemekleri/

https://twitter.com/YemekleriEvimin

https://www.instagram.com/evimin.yemekleri/

https://www.tumblr.com/blog/eviminyemekleri

 

5 (100%) 1 vote[s]

hakkında yonetim

Yazarın Diğer Tarifleri

Cantık Pide Tarifi

Cantık Pide Tarifi Cantık Pide Tarifi yapılışı ve malzemeleriyle birlikte videolu olarak sizlerle. Bursa ilimizin …